ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΔΙΠΛΕΣ.!!!!!

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΔΙΠΛΕΣ.!!!!!


Φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα και είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να φτιάξετε με τα χέρια σας.

Υλικά Συνταγής

5 αυγά 2 βανίλιες σόδα στη μύτη του κουταλιού του γλυκού 1 πρέζα αλάτι 3 ½ φλ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα ψιλοκομμένη καρυδόψιχα Για το μέλωμα 500 γραμ. θυμαρίσιο μέλι 1 φλιτζάνι νερό ½ κ Γ. κανέλα ½ κ γ. γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια. Στα ασπράδια ρίχνουμε το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να κάνουν κορυφές που να στέκονται (μεσαία ταχύτητα). Στους κρόκους ρίχνουμε τη βανίλια και τους χτυπάμε για 5’ με μίξερ χειρός, για να ασπρίσουν καλά και να μη μυρίζουν. Ρίχνουμε τους κρόκους στα ασπράδια και προσθέτουμε τη σόδα. Χτυπάμε 5’ για να αφρατέψει καλά το μείγμα. Ρίχνουμε τα 2/3 του αλευριού για να γίνει σαν πηχτός χυλός. Λαδώνουμε τα χέρια και προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι (λίγο – λίγο). Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και την ξεκουράζουμε το λιγότερο για 30’. Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, περίπου 20Χ15 εκατοστά. Αφού κόψουμε όλες τις δίπλες (τις αφήνουμε πάνω σε πετσέτα απλωμένες μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες), ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι. Ρίχνουμε μέσα μία – μία τις δίπλες. Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια, μετά από 30 δευτερόλεπτα,  με τη βοήθεια 2 πιρουνιών τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες. Αφήνουμε να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

1)     Τις μελώνουμε όπως τα μελομακάρονα και τις πασπαλίζουμε με καρύδι (αφού κρυώσουν, με το σιρόπι να είναι ζεστό)

2)     Τις περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα

http://aerikes-epoxes.com/2016/12/06/diples/



 

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ