Τάρτα με πράσα και τοματίνια

Τάρτα με πράσα και τοματίνια


Μια γευστική πρόταση που συνδυάζει πράσα και τοματίνια, αγαπημένα λαχανικά, σε μια πιο αγαπημένη τάρτα! ½ συσκευασία κατεψυγμένη σφολιάτα 1 κιλό πράσα, σε ροδέλες 4 κ.σ. ελαιόλαδο 20 τοματίνια, τεμαχισμένα 2 αβγά «λιναρόσπορου» (1 αβγό λιναρόσπορου: 1 κ.σ. τριμμένος λιναρόσπορος σε 3 κ.σ. νερό) 200 γρ. φυτική κρέμα λίγο μοσχοκάρυδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση  Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις ΟΔΗΓΙΕΣ της συσκευασίας. Σ’ ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ, βάζουμε το λιναρόσπορο και το νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε τα πράσα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λίγο πριν πάρουν χρώμα τα πράσα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο. Όταν η γέμισή μας δεν είναι πια τόσο ζεστή, την απλώνουμε πάνω στο φύλλο και βάζουμε την τάρτα στο φούρνο. Ψήνουμε για μισή ώρα, προσέχοντας να μη μας αρπάξει. Βγάζουμε την τάρτα μας από το φούρνο και περιμένουμε για τουλάχιστον 10′ πριν την κόψουμε για να σερβίρουμε.

Read more at: http://aerikes-epoxes.com/2016/12/11/tarta-me-prasa-ke-tomatinia/

Ετικέτες:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ